CategoriesΣυνταγές

Γαρίδες με Φακές & Σκόρδο

Συστατικά

Για το ντρέσινγκ:

  • 2 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.σ. μέλι σε ρευστή μορφή
  • 1 κ.σ. ξύδι από ρύζι ή εναλλακτικά μηλόξυδο
  • 3 κ.σ. σουσάμι ψημένο
  • αλάτι

Τρόπος προετοιμασίας

  • Αποψύχετε και καθαρίζετε τις ουρές γαρίδων. Τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας.

 

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το μιξ ασιατικών αρωματικών, το σησαμέλαιο, το ξύσμα και χυμό από λάιμ, το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και τις γαρίδες και μαρινάρετε για περίπου 1 ώρα.

 

  • Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ντρέσινγκ και βράζετε τις φακές ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Αφού είναι έτοιμες τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο και τις περιχύνετε με το ντρέσινγκ.

 

  • Στην συνέχεια σ’ ένα τηγάνι τοποθετείτε τις γαρίδες (κρατάτε την μαρινάδα) και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε και την μαρινάδα και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση.

 

  • Τέλος προσθέτετε τις γαρίδες με την μαρινάδα στις φακές και σερβίρετε. Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο ψιλοκομμένο τσίλι.

0 Comments

  1. This is exactly what i was looking for, thank you so much for these tutorials

    1. It would be great to try this theme for my businesses

  2. What a nice article. It keeps me reading more and more!

  3. This is exactly what i was looking for, thank you so much for these tutorials

    1. It would be great to try this theme for my businesses

  4. What a nice article. It keeps me reading more and more!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *